Building on Demand

Wat is Building on Demand? Building on Demand is hét bouwproces waar exact gebouwd wordt naar wens en behoefte van de opdrachtgever terwijl de productie is gestandaardiseerd en er volgens traditioneel bouwsysteem wordt gebouwd. Dit levert enorme voordelen op:

 1. Hoge mate van flexibiliteit. Bij Building on Demand kan de opdrachtgever zelf de architect bepalen of gebruik maken van de architecten van BM van Houwelingen. De opdrachtgever of architect is vervolgens vrij om binnen bepaalde standaarden de gehele woning vorm te geven en in te delen. Dit geldt voor zowel de gevels als de binnenruimten.
 2. Zeer korte bouwtijd. De realisatie kan binnen 3 maanden. Dankzij de korte bouwtijd wordt overlast voor de omgeving beperkt.
 3. Bouwen in kleine batches. Het bouwen in batches van 6, 5, 4 of zelfs 3 woningen is dus geen probleem. Hierdoor zijn Building on Demand woningen ook uitermate geschikt voor inbreidingslocaties, dorpskernen en uitbreidingswijken.
 4. Keuze in afwerking. De woningen worden zorgvuldig afgewerkt waarbij men per woning een keuze kan maken uit diverse afwerkingspakketten.
 5. De keuze voor kopers en huurders is optimaal. Er zijn veel standaard opties maar ook individuele wensen per woning kunnen worden uitgevoerd.

Building on Demand woningen is door zijn opzet uitermate geschikt als starterswoning en als eengezinswoning. Door de diverse indelingsmogelijkheden en gebruik van duurzame materialen is het in deze woningen prettig wonen. Aan alles is gedacht: een energie zuinige installatie, een goed geïsoleerde spouw, vloer en dak, mooie grote raampartijen voor veel daglicht en volop ruimte voor het gezin. Natuurlijk is het mogelijk om persoonlijke wensen te verwezenlijken en/of een keuze te maken uit één of enkele van de gestandaardiseerde meerwerkopties. De woningen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben standaard een ruime woonkamer, drie slaapkamers en een vaste trap naar zolder.

De woningen worden standaard volledig en comfortabel uitgerust. Zo is er voorzien in een toilet en fonteintje op de begane grond en is de badkamer ook standaard voorzien van alle gemakken. Deze badkamer wordt uitgevoerd met een douchehoek, een wastafel met spiegel en tegelwerk in diverse kleuren. De wandtegels worden hier bovendien standaard aangebracht tot aan de onderzijde van het plafond. Een tweede toilet is optioneel.

Verder is het goed om te weten

 • Building on Demand woningen door de toepassing van slimme en duurzame oplossingen een energieprestatie hebben gelijk aan Energielabel A++. Dit levert de gebruiker een geschatte besparing op de energiekosten tot 40% op.
 • Building on Demand woningen standaard een EPC ² ≤ 0.6 kennen. De woningen kunnen ook energieneutraal worden gemaakt.
 • Building on Demand woningen inbraakveilig zijn en een gezond woonklimaat kennen.
 • Het mogelijk is om tegen een vaste vergoeding verkoop- of verhuurbegeleiding af te nemen.
 • Het mogelijk is om tegen een vaste vergoeding ontwikkeling support af te nemen.
 • Het mogelijk is om voor de woningen een onderhoudspakket af te sluiten voor 10, 20 of 30 jaren.

Veel gestelde vragen

Wat is de GPR score van de woning?

Antwoord: De gemiddelde GPR-score van onze Building on Demand woning is een 7. We doen momenteel onderzoek naar de mogelijkheden dit gemiddelde te verhogen naar een 8.

lees meer
Woonconfigurator

Aan de woning configurator wordt momenteel hard gewerkt. Deze komt binnenkort online. Als u uw gegevens voor het ontvangen van de nieuwsbrief invult krijgt u van ons automatisch bericht als de configurator beschikbaar is. Heeft u vragen over Building on Demand of bent u benieuwd naar onze prijzen, mail dan naar info@buildingondemand.nl of bel met 0184-677290.